Ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksille!
Ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksille!
Ostoskori 0

Mitä tarkoittaa ammattimeikkisarja?

ben nye bperfect meikit meikkisarja

Miten määritellään ammattimeikkisarja? Mitä eroa ammattilaissarjoilla on muihin meikkisarjoihin?

Puhumme usein tuotekoulutuksissa ammattimeikkisarjoista ja kuluttajien meikkisarjoista. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Useat meikkisarjat käyttävät termiä “PRO tai professional” , eli ovatko nämä tuotteet juuri niitä ammattilaisille suunnattuja tuotteita?

Lukuaika noin 5 minuuttia

Ammattimeikkisarjalla tarkoitetaan erityisesti meikkaajille ja maskeeraajille kehitettyjä tuotesarjoja. Työkäytössä olevien tuotteiden tarvitsee ennen muuta olla laadukkaita ja hyvin toimivia, mutta on myös muutama muu seikka, jonka ammattilainen ottaa huomioon ennen ostoa.

 

 Kuva: BPerfect

Aloitetaan allergia-asioista. Vaikka kaikki EU:ssa myytävä kosmetiikka on lähtökohtaisesti tarkoin säänneltyä, valvottua ja näin ollen turvallista, on kosmetiikassa tiettyjä ainesosia, joille herkistytään useammin kuin toisille.

Näitä ovat esimerkiksi hajusteet ja formaldehydiä vapauttavat säilöntäaineet. 

Näyttelijät, esiintyjät ja mallit meikataan ja maskeerataan joskus jopa jokaisena viikonpäivänä, ja tällöin kemikaalikuorma yhdelle ihmiselle voi kertyä huomattavan suureksi. Ja tietenkään yksin meikki ei riitä, vaan paikalla työskentelee myös kampaaja omien tuotteiden kanssa. Tähän päälle tulee vielä vähintään ihonhoito sekä kynsien laitto, mahdollisesti hajuvesi ja muut tuotteet.

Meikkitaiteilijan vastuulla on tietenkin, että tuotteet ovat turvallisia, mutta on myös viisasta valita työpakkiin meikkejä, jotka eivät sisällä herkästi allergisoivia ainesosia. 

 Ammattilaisille suunnatut meikkituotteet valmistetaan käyttämällä paljon tutkittuja ja vähän herkistäviä ainesosia. Muistamme ehkä “parabeenikohun” vuosien takaa, jonka jälkeen useaan tuotteeseen ilmestyi teksti parabeeniton. Useat ammattilaissarjojen tuotteet kuitenkin sisältävät edelleen parabeeneja, sillä ne ovat yksi eniten tutkituista säilöntäaineista, sekä myös yleisesti todella hyvin siedettyjä. Klikkiotsikot ja trendit eivät juuri koskaan hetkauta ammattisarjojen valikoimaa tai tuotteiden sisältöä.

Asiat, jotka taasen vaikuttavat ammattilaissarjojen tuotteisiin: 

  1. Lainsäädäntö ja sen muuttuminen
  2. Teknologian kehittyminen (esimerkiksi kuvien ja videoiden resoluution paranemisen myötä meikkivoiteista kehitettiin hienojakoisempia)
  3. Raaka-aineiden saatavuus
  4. Uudet tutkimustulokset

 Seuraavaksi katsotaan tuotteiden kokoja. Ammattilaisilla tuotteita kuluu huomattavasti enemmän, sillä meikkejä voidaan tehdä päivässä jopa kymmeniä. Ammattimeikkisarjoissa tuotekokoja löytyy aivan pienistä todella suuriin.

Mini- koot on tarkoitettu erityisesti kuvauksissa “set bag” tuotteiksi. Elokuvien ja TV- sarjojen maskeeraajilla on usein töissä mukanaan pienempi meikkipakki/ meikkipussi, joka otetaan mukaan kuvauspaikalle pieniä korjailuja varten.

Suuret koot ovat ekologisempia ja usein suhteessa myös kilohinnaltaan edullisempia. Kun maskeeraaja tietää, että jotakin tuotetta tulee kulumaan paljon, on tällöin ammattilaissarjoissa valittavissa todella suuret pakkauskoot.

Myös pakkausten muodoilla on merkitystä. Ammattilaiset eivät voi levittää mitään voidemaisia tuotteita suoraan purkista hygieniasyistä. Näin ollen pakkausten on oltava sellaisia, että tuotteen annostelu onnistuu hygieenisesti spaattelin, applikaattorin tai paletin kautta. 

Meikkipakkia pakatessa on pakko ottaa huomioon myös tila ja joskus paino. Tämän vuoksi ammattisarjoilta löytyvät melkein kaikki tuotteet myös paleteissa, kiekoissa ja torneissa. 18 eri sävyistä meikkivoidetta mahtuvat näin hyvin mukaan. Markkinoilla on myös tyhjiä paletteja ja rasioita, joihin voi kätevästi siirtää tuotetta, jos myyntipakkaus on epäkäytännöllinen.

Pakkauksiin liittyen on vielä yksi asia, joka saattaa joissakin tapauksissa erottaa kuluttajameikkisarjat ammattimeikkisarjoista: tuotepakkausten ulkonäkö. Ammattilaisten tuotepakkaukset eivät ole välttämättä niin kauniita. Joitakin vuosia sitten kysyimme tästä Ben Nyelta, ja he vastasivat:

“Laitamme mieluummin rahat itse tuotteeseen ja niiden kehitykseen, kuin tuotteiden pakkausten ulkonäköön.”

 Kuva: Ben Nye

 Ammattilaisten sarjoja myydään harvemmin suurissa kosmetiikkamyymälöissä, jolloin pakkausten ei tarvitse kilpailla viereisten purnukoiden kanssa herkullisilla tai huomiota herättävillä pakkauksilla.

Kaikki ammattilaiset käyttävät työssään itse parhaaksi kokemiaan tuotteita, riippumatta siitä, onko kyseinen tuote osa ammatti- vai kuluttajameikkisarjaa. Nykypäivänä myös erot ammatti- ja kuluttajasarjoilla ovat kaventuneet ja kosmetiikka on yleisesti todella paljon laadukkaampaa, kuin vuosikymmen sitten.

Useat tavarataloissakin myytävät sarjat ovat ottaneet ammattimaisuuteen viittaavan termin "pro" käyttöön. Tämä ei kuitenkaan kerro vielä tuotteen laadusta tai ammattimaisuudesta mitään. Termin pro- käyttöä ei ole mitenkään säädelty, eli ihan kuka tahansa saa käyttää termiä markkinoinnissa.

 Kuva: BPerfect x Ellie Kelly

Mutta kuten sanottu, jokainen valitsee itselleen ja asiakkailleen parhaiten sopivat tuotteet riippumatta siitä, onko tuote kallis vai halpa, ammattilaisille suunniteltu vai supermarketissa myytävä. Mikään näistä ei yksinään tee tuotteista hyviä tai huonoja. 

Verkkokaupassamme myytävä sarja Ben Nye on ammattimeikkisarja. Vaikka BPerfectin tuotteet ovat saaneet paljon kehuja myös ammattimaskeeraajilta ja käytämme niitä itsekin työssä, on sarja ehdottomasti enemmän kuluttajille suunnattu. Tämän voi huomata esimerkiksi siitä, että meikkivoiteet myydään painavissa lasipulloissa ja useimmat tuotteet ovat hajustettuja.


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista