Ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksille!
Ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksille!
Ostoskori 0

Parhaan maskeerauksen Oscar ehdokkaat

Elokuvien huippujuhla Oscar Gaala tulee taas 94. kerran! 
Meitähän tietenkin kiinnostavat eniten parhaan maskeerauksen palkinnot. Tässä lyhyesti ehdolla olevat elokuvat ja niiden maskeerausten taustaa. Kommentoi, oletko nähnyt jonkun näistä ja mitä pidit?
Lukuaika noin 3 minuuttia

 

Oscar ehdokkaat 2021 maskeeraus ja hiukset

🎬 Coming 2 America

Maskeeraus ja hiukset:

  • Mike Marino, Stacey Morris, Carla Farmer

Niin vuonna 1998 esitetyssä, kuin uudessa 2021 ilmestyneessä Coming 2 America elokuvassa pääosaa esittää näyttelijä Eddie Murphy.  Alkuperäiset erikoistehostemaskeeraukset suunnitteli legendaarinen Rick Baker ja hän sai myös kunniamaininnan tämän uuden elokuvan lopputeksteissä. Uuden elokuvan maskeeraussuunnittelija Mike Marinolle oli myös erittäin tärkeää, että Rick hyväksyisi hänet kopioimaan alkuperäisen elokuvan maskeerauksia ennen työn aloittamista.

Kuva: Mike Marinon Instagram

Elokuva on täynnä värikkäitä pukuja, tyrmääviä kauneusmeikkejä, näyttäviä hiustyylejä sekä teknisesti alamme parhainta tehostemaskeerausosaamista. Eddie Murphy maskeerataan taitavasti jopa neljään eri roolihahmoon elokuvan aikana. 

Kuva: Mike Marinon Instagram

 

🎬 Cruella

Maskeeraus ja hiukset:

  • Nadia Stacey, Naomi Donne & Julia Vernon

Elokuva kertoo Disney pahis Cruella de Vilin syntytarinan. Maskeeraaja Nadia Stacey kertoo saaneensa vapaat kädet maskeerauksen suunnittelussa lukuun ottamatta Cruellan ikonista mustavalkoista hiustyyliä. Hiukset olivat myös haastavin osuus: musta puoli oli paljon sileämpi, sillä valkoinen puoli hiuksista oli paljon käsitellympi, jolloin muotoilu oli vaikea saada samanlaiseksi molemmin puolin. Peruukin alla myös näyttelijä Emma Stonen omat hiukset värjättiin samoilla väreillä. Maskeeraukseen otettiin paljon vaikutteita punk ikoneilta kuten Sex Pistols ja Siouxsie Sioux. 

Elokuvassa nähdään paljon erilaista maskeerausta, joissa löytyy vaikutteita 50-luvun Christian Diorilta aina David Bowieen, maskeja, strasseja, sanomalehteä ja kaikkea siltä väliltä. 70- luvun punk henkisyys näkyy myös Estellan silmämeikissä, vaikka look on paljon hillitympi.

LAURIE SPARHAM / DISNEY

Kuva: LAURIE SPARHAM / DISNEY

Naamiomainen maskeeraus toteutettiin sapluunalla ja spray maalilla.

 

Kuva: Disney
Emma Stone Estellan hahmossa.
 

🎬 Dune

Maskeeraus ja hiukset:

  • Donald Mowat, Love Larson & Eva von Bahr

David Villaneuven novelliin perustuvan scifin maskeerauksista osa on erittäin hienovaraisesti toteutettuja, ja toiset erittäin näyttäviä. Skarsgårdin hahmo Baron Harkonnen on varmasti elokuvan eniten puhuttanut maskeeraustoteutus. Maskeeraaja Donald Mowat halusi keskustella henkilökohtaisesti kirjailija Villaneuven kanssa ideoista ja tyylisuuntauksista, joita lähtisi toteuttamaan.

Aluksi Baron Harkonnen oli paljon pienempi, mutta tuottajat pyysivät maskisuunnittelijoilta jatkuvasti suurempaa ja suurempaa hahmoa. Lopulta tiimi tuli siihen lopputulokseen, että jonkinlainen lihavuuspuku täytyisi valmistaa näyttelijälle. Seuraava kysymys oli: valmistaako puvustusosasto suurentavan puvun vai maskeerausosasto? Homma jäi maskeerausosastolle, sillä he aavistelivat, että kuvauksissa saattaisi olla myös vähäpukeisempia kohtauksia, jolloin vartalon täytyy näyttää realistiselta.

Kuva: Stan Winston School/ Donald Mowat/ Warner Bros

Kuva: Stan Winston School / Warner Bros

Dave Bautistan esittämän hahmon 'Beast' Harkonnen maskeerausta Mowat luonnehtii enemmän perinteiseksi teatterimaskeeraukseksi. Ainoat lisäosat olivat kulmakarvojen peittämiseen, kaikki muu tehtiin väreillä.

 

🎬 The Eyes of Tammy Faye

Maskeeraus ja hiukset:

  • Linda Dowds, Stephanie Ingram & Justin Railegh

Tositapahtumiin perustuvan elokuvan maskeeraajat kertovat välillä jopa säälineensä näyttelijä Jessica Chastainia, sillä hänet oli meikattu ja liimattu täyteen asioita päästä varpaisiin ja hänet oli puettu "meikkipanssariin". 

Kuva: Linda Dowds Instagram

Tammy Fayen meikki oli iso osa hänen identiteettiään koko hänen elämänsä ajan, ja vanhemmiten se muuttui vain dramaattisemmaksi. Ikonisen tyylin saavuttaminen oli avainasemassa koko elokuvan kannalta, sillä Tammy tunnettiin hyvin näyttävästä tyylistään. Maskeerausosasto käytti niin lisäosia ja peruukkeja kuin värimeikkiä ja tekokynsiä luodakseen Tammyn signature- tyylin. 

Kuva: SEARCHLIGHT PICTURES

 

🎬 House of Gucci

Maskeeraus ja hiukset:

  • Göran Lundström, Anna Carin Lock & Frederic Aspiras

House of Guccia varten maskeeraustiimi käytti kuukausia katsellen dokumentteja, hääkuvia ja muistoja Guccin perheestä. Elokuvan maskeerauksen suunnittelussa auttoi myös Lady Gagan oma meikkitaiteilija Sarah Tanno.

Elokuvassa nähdään Patrizia Riggianin tyyliä taitavasti toteutettuna 70-, 80-, ja 90-luvuilta. Tiimi kertoo 70- luvun olleen vaikein, sillä kuvia tai videoita ei löytynyt ennen Patrizian ja Maurizion hääkuvaa. 

Kuva: Popsugar Australia

Maskeerausta toteutettiin myös lukuisilla peruukeilla ja lisäosilla. Näyttelijä Jared Leto on elokuvassa lähes tunnistamaton. Maskeeraaja Göran Lundström sai vain 3 viikkoa aikaa valmistella maskeerausta edes tapaamatta näyttelijää etukäteen. Hän työskenteli 3D mallin pohjalta katsellen kuvia ja videoita Letosta. 

Letolle valmistettiin kolmiosainen kalju ja pelkästään sen kiinnitykseen käytettiin joka kerta 1,5 tuntia koko muun tunteja kestävän maskin lisäksi. 

Kuva: btlnews.com

Äänestä kommenteissa minkä elokuvan maskeeraustyö sinusta ansaitsee palkinnon! Oscar gaala näytetään myös Suomessa Ylellä suorana 28.3. aamuyöllä. 

 

 

Lähteet: Wmagazine, Allure, Vogue, Yle, Stan Winston School, Disney, Variety


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista